Jubileum

Jubileumfeest 125 jaar Stichting Volksbelang van 1895 in Concertgebouw De Vereeniging
Op 18 september 2020 heeft Stichting Volksbelang ter gelegenheid van haar 125-jarige bestaan een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in de Kleine Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Het jubileum is gevierd met twee bijzondere projecten:

  • Het uitbrengen van een jubileumboek ‘125 jaar Stichting Volksbelang, van woningbouw naar sociale investering’ dat is samengesteld door Tijdlijn Historische Projecten.
  • Een architectuurprijsvraag, in samenwerking met woningstichting¬†Talis en gemeente Nijmegen, voor het ontwerpen van een woongebouw in Hof van Holland, een nieuw te ontwikkelen gebied naast De Oversteek in Nijmegen-Noord.

De prijs voor het winnende ontwerp
Bureau Site Practice is met het ontwerp Het Hennephof de winnaar van de prijsvraag betaalbare, circulaire en energiezuinige sociale huurappartementen. Op de gedeelde tweede plaats staan Architecten_Lab met Lind en KRFT met Framed.

Jubileumboek
Heeft u belangstelling voor het jubileumboek ‘125 jaar Stichting Volksbelang?’ Vraag het aan bij het secretariaat van Stichting Volksbelang van 1895.