Prijsvraag

Stichting Volksbelang van 1895 schrijft, ter gelegenheid van haar 125-jarige bestaan, in samenwerking met woningstichting Talis en de gemeente Nijmegen een ideeënprijsvraag uit voor het ontwerpen van een woongebouw in Hof van Holland.

Hof van Holland ligt in een nieuw te ontwikkelen gebied naast De Oversteek in Nijmegen-Noord. Het gebied moet als een nieuw centrumgebied voor de Waalsprong gaan functioneren met gebouwen in hoge dichtheid en een mix van functies als wonen, winkelen en maatschappelijke voorzieningen.

De prijs voor het winnende ontwerp
De prijsvraag richt zich op een ontwerp voor de bouw van een wooncomplex van zo’n 70 woningen, gelegen naast een nog te bouwen sporthal en basisschool. Het gaat om ontwerpideeën voor betaalbare, circulaire en duurzame sociale woningbouw. De doelstelling van woningstichting Talis is om het winnende ontwerp te gebruiken voor de uitvoering van het wooncomplex.

Jubileumboek en feestelijke bijeenkomst
Het jubileum wordt gevierd met het uitbrengen van een jubileumboek dat is samengesteld door Tijdlijn Historische Projecten. Het jubileumboek zal in een bijeenkomst in Concertgebouw de Vereeniging worden uitgereikt aan de burgemeester van Nijmegen op 18 september aanstaande (onder Coronavoorbehoud). In die bijeenkomst zullen ook de winnaar(s) van de ideeënprijsvraag worden bekendgemaakt.